Susu belum keluar lagi.

Ibu sy firstmom skrg dh 32 weeks normal ke, tkde susu yg keluar dri puting kita, tapi kalau picit ada lah keluar susu yg pekat tu..sebb ada org dh keluar susu nya? Ke susu sy tak banyak.??#SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund

1 Balas

no such thing susu bdn tak ada. bdn kita naturally produce susu bdn bila kndungan masuk 2nd trimester. susu bdn sy pun tak keluar till bsalin..tp lps bsalin Alhamdulillah boleh bf mcm biasa. yg susu pekat tu colostrum. jgn picit atau keluarkan..itulah susu paling baik utk bby kamu lps dia keluar nanti. klu ada kering2 just lap2 bersihkan dgn air suam saja.

6h ago

thanks sis