Tiada Heartbeat

Assalamualaikum mommy2 . Smlm ptg ade bleeding spotting . So pagi td jumpa doc . Scan bwh nmpk kantung dah cantik . Lepastu doc ckp xnmpk heartbeat. Mase 2minggu lepas doc ckp kantung xcantik , tapi dah ade heartbeat Pagi td saye tgok kantung dah bulat , baby pon dah makin besar . Cume doc tak jumpa heartbeat. Sikit rasa kesal dgn doc tu , sebab dia cek xsmpai 5minit . Lepastu dia xcari betul2 . Xtry untuk guna scan colour untuk detect jantung baby . Doc tu bg saye mase seminggu untuk scan semula . Mommy semua doa kan saya ade keajaiban . Saye juga akan buat second option untuk scan baby. Saya yakin baby saye masih ade . Aamiin .

19 Balas

Kalau boleh mintak 2nd opinion sebab sy alami masalah sama..pergi kk doktor siap cakap kalau baby xsehat nak gugur, gugurlah kita nak buat macam mana.. pergi emergency hospital putrajaya siap cakap kami xde rawatan dan tak boleh buat ape kalau baby nak gugur.. agak kasar dahla sy tengah sakit dan bleeding.. tapi alhamdulillah sy mintak 2nd opinion di klinik swasta alhamdulillah skang dah 8weeks, baby sehat jantung ok dan banyakkan berdoa..

Semoga baik2 saja.. Sy dah mggu ke 21. Bru ni sy checkup di poliklinik. Scan heartbeat xdpt2. Lebih 10 mnit jgk cari. Smpi dtg lah 2nd nurse utk bantu. still susah nk detect. Mujur dpt nurse yg penyabar wlupun diorg sama risau. Cari dan mencari smpilah sorg nurse kne tolak2 skit perut n sorg lagi cari heartbeat. Alhamdulillah jumpa jugak. Fuhhhhh suspen makk

Biasanya scan 2d pn akan nampak heartbeat baby jg sis. Cuba scan d klinik lain. Mcm sy pegi 2 tmpt. Klinik ptama x nampak apa2..kantung pun x jmpa. Klinik kedua nmpk baby n heartbeat.

InsyaAllah baby awak sihat . Fikir positif n doa banyak2 ye sis. Sy doakan semoga dipermudahkan segalanya :)

Inshallah smua akn ok. Bdoa byk2.. Try second opinion p klinik swasta yg check details

Semoga yg baik2 utk sis dan baby.. InsyaAllah baby masih ada.. Byk berdoa ye sis..

Samalah kalau jumpa 10 org doctor yg berbeza .. 😅 , berdoa jelah yang baik2..

In sha allah semoga baby dlm kndungan baik² aje & mbesar dgn sihat

Insyaallah semoga baby dlm keadaan sihattttt. Aminnnn🤲🏻

In sya Allah, semoga baby sis sihat yer sis. Amin 🤲🏻