petua redakan panas baby

assalamualaikum mommy2 semua nak tnya mommy2 ada petua x nk redakan panas badan baby..ank sya badan dia panas tp alhamdulillah xmeragam adakah ini pertanda nk tumbuh gigi pertama??mommy2 ada petua x

1 Balas

Lap2 seluruh badan, di kepala, celah2 ketiak dan mana2 pelipat dengan air suam...

4y ago

Ok juga...cuma kalau boleh kena buatla lap2 juga...baru panas anak cepat turun...kalau tanya berapa lama bergantung dgn badan masing2...ikut antibodi masing2 dan penjagaan mcm mana yg kita lakukan sama anak...muntah lepas menyusu tu kalau sikit2 normal...kalau banyak setiap kali selepas mnyusu x normal...apapun slepas baby mnyusu kena kasi keluarkan angin...