Period selepas keguguran ?

Assalamualaikum mommy2 . Saya nak tanya , bagi mommy yg bpengalaman. 1. Berapa lama untuk dtg period semula selepas keguguran ? 2. Ada yg pregnant terus tanpa period selepas keguguran ? 3. Ada apa2 komplikasi tak jika pregnant terus tanpa period ? Mcm xjarak kan waktu keguguran then pregnant semula . Risiko bleeding ke , rahim lemah atau apa2 ? Please help me . First time pregnant and first time misscariage . Thankyou soo much.

13 Balas

Saya gugur awal January (4 weeks) keluar semua so tak perlu nak D&C then buat urut utk bagi badan fresh semula... . Next months period mcm biasa normal... Usaha preggy lg tp mungkin hormon wanita belum stabil.. Bln ke 2 period mcm biasa... Bln ke 4 baru sah hamil alhamdulillah... Yh penting puan jaga makan minum sekiranya puan gugur masih awal persenyawaan insyallah bln seterusnya da boleh usaha hamil x perlu nk tggu 3 6 bln plan

Sy pnh gugur akhir bln 5 sblm raya aritu.. Tp alhamdulillah sy xd cuci pn.. Sbb dh kua abis.. Sy pantang 22hari..sy g urut.. Pakai stokin.. Jaga pantang dengan btul.. Xlama tu awal bln 7 sy first period lpas gugur.. trus disah kan hamil.. Skrg kandungan dh masuk 10week. 😊 Jaga pantang btol2 ye sis.. Insyaallah ada rezeki lagi.. Dktor ada pesan gak.. Jarakkn 6 bln lpas gugur.. Tp insyaallah xd apa..

Sy gugur 2x..period dtg lps sbln..gugur yg pertama,sthn lps tu br mengandung blk tp dlm 2 bln lbh gugur kali ke2..lps sbln gugur kali ke2,dtg period skali terus mengandung lps 2..alhamdulillah dh 1thn 10bln umur ank sy..

5y ago

Hi sis.. sy bru kgguran bulan 6.. nak tnya sis lepas kgguran haritu sis ada amal apa2 tak untuk nak mengandung lgi.. minta share tips kalu ada sis

1. Ikut badan ada yg dtg after a month ada yg dtg normal after darah nifas abes 2. Ada dgr jugak camtue. Rezeki. Kawan kakak i cmtu 3. Sptutnye xder cuma pastikan even miscarriage berpntang cam sptutnye

Saya pernah gugur, bulan2. Bulan3 dh start period semula mcm biasa. Dan bulan5 period dh xdtg, alhamdulillah +upt.. Skrg dh 5bulan ... Harap baik baik saja. Xsbar sgt nk tggu bulan1. Baby 2020.

Sy penah 2 x gugur..yg pertama tu jarak hampir sthn br mengandung lg.tp gugur yg ke-2,period skali terus mengandung blk..alhamdulillah slmt sampai bersalin..

Lepas setahun baru pregnant balik. Mase tempoh setahun tu kuatkan rahim terlebih dahulu. Dtg period lepas 2 bulan gugur.

Saya sebulan pas gugur, terus pregnant haa ni... Tp alahan teruk gila, pening kepala semua ada

Saya sbb bt DnC period dtg mcm biasa..sebulan selepas DnC..darah nifas pn tk smpai smnggu

Sy pregnant 6week miscarriage then jarak 2 minggu without period, pregnant lg. Now dh 21weeks..

5y ago

Saya pon dulu misscariage 6week masa bulan May haritu . June xdtg period terus pregnant semula. Tapi misscariage jugak 11week sebab selalu bleeding . Darah miscariage 6w tu xhabis keluar .