First time experience

Saya nak tanya bakal mummy2 semua. Saya keguguran kandungan pertama awal bulan 8 haritu. But then tak pernah datang period selepas keguguran. Hujung bulan september saya check positive pregnant. So mummy2 kalau nk buka buku pink kena bgtau anggaran berapa weeks eh dkt nurse nanti?

2 Balas

nanti bila call KK, dia akan tanya last period awak bila. awak cerita je awak keguguran bulan 8, tak sempat period dah pregnant semula. selalunya dia akan ambil tarikh awak keguguran tu sebagai last period, then kira dari situ. nanti dia buat dating scan dalam range 8-12 minggu, then dia ikut tarikh USG tu.

11mo ago

mhmm faham. banyak benda nak kena belajar kan. takpe take it slowly. moga Allah permudah urusan awak dan jagakan awak & baby 9 bulan ni 💜

based on ultrasound. sbb xdpt nk kira exact edd

11mo ago

Alright, thank you ❤️