Sedih Sangat2.. Mohon Semangat Dari semua :(

Assalamualaikum hi mommy to be n all mommy.. Sedih sgt2 sbnrnya.. Saya hanya mampu luah kat sini.. Saya dah lewat period 10 hari.. Dan pada hari ke 11(semalam) rasa sakit kat bahagian ari2.. Tgk2 dah period.. Sedih sgt2..Tapi depan suami dpn mak saya.. Saya senyum saja.. Dalam hati ni Allah saja tahu sbb saya nk sgt2 anak.. Saya dh kahwin 1 tahun 3 bulan.. Period xberapa lancar kadang dtg coklat2.. Cuma alhamdulilah bulan lps n bulan ni period dtg lancar.. Saya nak minta pendapat dari semua.. Tahu x kat mana pakar puan berdekatan area puchong? Mohon bgi cadangan sbb dh buntu sgt2 :( .. Bukan malas nk search..dh byk search Cuma xtahu mana klinik yg terbaik yg boleh bantu saya.. Hrp2 sgt2 sudi share.. :(

49 Balas

waalaikumussalam sis..sy mrsa prsaan tuu..sy mlalui jgk...lewat suda 10hr... bila check -ve... tp kdg2 dtg sengugut ja...xbrani nk crta kpd somi lg..tkut kecewa...pnah kguguran jgk...hmm apa pun smua tu kerja Allah..kita biar Allah jln kn kejaNYA..kita brusaha dn bdoa..in sya Allah..tiba masa kita mst mrsainya..sma2 kita kuat yea..positif..dn yakin jnji Allah😘

4y ago

sma2 kita kuat ya...n jga dri bbaik tauu.mna tahu slpas ni ada rezeki tuk awak..bila dan masanya biar Allah buat kerjaNYA..kita berusaha lebih gigih☺😘😘

Wassalam Sis,sy setahun Sebln Baru lekat, ade je makcik² Bawang ckp² nape xlekat, makmertua ckp Kat makcik² tu Semua blm Rezeki, sebaik mama kite tu sporting 😅 Sis boleh je berurut untuk Betulkan peranakan,dulu Sy iktiar dgn Minum air Susu segar yg diblander dgn kurma,sblm Minum selawat dulu Dan Doa mintak pada Allah😊 Suami Isteri pun kne Minum 😁

4y ago

yaaaa Paling xsuka makcik bawang..hmmm faham semua excited..tp jgn la dok tnya2..Depan org Kita happy senyum ..dlm hati Allah je tahu 😔😔

sy 2 thun kwen bru lekat sis...bln 8 bru ni gnap 2 thun xsgka bln 9 sy prgnant...asal nya sy PCOS doktr pakr sndri ckap harapan sy nk hamil tipis dgn period sy xdtg berbulan2 smpai kna mkn ubt utk bg period dtg...last skli sy gve up sy cuba diet sndri dn jog lma2 brt sy trun alhmdulillah period sy normal blk....dgn rzeki allah sy dh prgnant 7w skrg..

4y ago

alhamdulilah syukur.. 😊❤️

Sabar ye sis..sy dh kwen masuk 4tahun,2x sy keguguran..sedih tu mmg sedih down terus..tp suami bg semangat utk terus kuat,sabar,kita kena pasrah doa sntiasa insyallah allah mndengar doa kita..mungkin allah nk bg kita rezeki lain,kita kne fikir positif sis..sy doakn moga sis terus kuat yaa..insyallah utk suatu hari nanti allah mndengar doa kita...amin..amin..

4y ago

tq sis bg semangat..❤️😊 sis pun kuat tau❤️❤️

salam sis..mohon bersabar dan byk berdoa dan kurangkan stress.. Inshaallah Allah dah planning yg terbaik.. Sy pun dulu mcm tu jgk, hampir give up,stress orang keliling. ulang alik ke klinik. last sy cari alternatif lain, pergi mngurut & baru tau peranakan sy jatuh.. sy dan suami juga amalkan jogging. semua ats izin allah.

4y ago

tq awk 😊❤️

Sabar sis.. Sy tggu 3 thn nk dpt kn sorg.. Skrg anak bru nk masuk 2 bln. Tp kalau nk cuba, boleh ikut cara sy. Sy kurang kn berat badan, sy mkn EPO, saya kurang kn benda minyak + manis, paling byk berdoa + bersedekah. Sy pernah baca, kita boleh buat sedekah hajat. Cth, kita sedekah dgn niat utk dpt zuriat.. 🥰🥰

4y ago

Wahh perkongsian yg bagus..nt Saya try..tq sis❤️😊

salam hi, saya pun baru mengandung selepas 1tahun 5bulan kahwin. kalau ikut kakak2 ipar kawan2 sekerja. lepas kahwin terus lekat. tapi suami advice supaya tak stress, jgn fikirkan sgt. enjoy waktu2 bersama husband & keluarga. Dia akan bagi pada waktu yang tepat. percayalah.. stay strong ya ❤️

4y ago

tq awakkkk..Saya cuba jd kuat ❤️😊

Waalaikumussalam sis.. sya dulu pun mcm ni jugak.. lepas kawen, trus period x teratur, kdg tu 3 bulan x period..dkt setahun juga bru disahkan pregnant.. kwn sya haritu cadangkn mkn herba maharani hai o.. xsampai 2 kotak, alhamdulillah sya hamil.. sis pun boleh try mkn herba ni

4y ago

tq sis🤗❤️ insyaallah nt Saya cuba..

Waalaikummussalam.. Jgn sedih2 ye.. Akk 11 tahun ttc.. Sedih jgn ckp la.. Alhamdulillah.. Skang dh lahir baby boy. Baru 6 bulan.. Bykkan berdoa. Sedekah.. Baca al quran.. Solat tahajud dan solat sunat subuh.. Selain tu mkn folid acid.. Akk dlu minum teh rooibos..

4y ago

Boleh google.. Taip teh rooibos... Dia mcm teh biasa jg.. Tp teh ni banyak khasiat untuk kesihatan..

sis pergi jumpa doktor. minta ubat untuk teratur kan period. InshaAllah ada rezeki. Sy dulu period tak datang 4bulan, lepas makan ubat doktor suggest terus melekat. Sy pun sama macam sis dh nak setahun baru melekat. inshallah kita ikhtiar. 😘

4y ago

jumaat ni baru nk pergi kk..nk Minta doc buat surat ke HKl.. tq sis ats doa🤗❤️