start cuci baju bby

korng start cuci baju bby&pack brg hosp wktu brp week? 27week ikutkn skrg bole ke buat?ke awl🤭

13 Balas

sy dah start cuci baju baby penghujung 2nd trimester sampaila masuk 3rd trim masih cuci haha biasala kdg shopping ada lg benda baru beli. pack brg hosp lambat sikit hhe tp baju baby y dh siap basuh tu sy dah pack dah time nak masuk 8 bulan sbb sikit je baju baby tu nak packing lgpun sibuk dgn kerja, jd kalau free boleh la packing. brg mommy ni je belum lg packing. 27w tu nak start buat semua pun dah ok tu. teruskan you

saya belum ready apa2 lagi sebab saya bekerja di Sabah, dan tunggu masa untuk bercuti balik ke Semenanjung. msa tu nk msuk 34week dah. nanti dah balik sana baru la boleh nak cuci semua baju. beli baju baby pun online je buat masa ni lepastu post dekat rumah di Semenanjung.. nanti balik takde la bawa banyak barang 🙂

buat je awal, sebenarnya ikut instinct kita sebagai ibu je. rasa nak basuh, basuh je. awal bukan masalah pun. kawan saya 29/9 rasa nak basuh baju baby dia basuh lah. 30/9 dia emergency czer on 32weeks baby prem sebab pre-eclampsia.

16h ago

ah ni betul. sya sendiri alami sbb instict sya nak sediakan baju dgn beg hospital awal 3hr kemudian sya emergency czer jg on 33weeks baby prem jg sbb pre-eclampsia

dah boleh dah bila ready barang2 nya.. get ready je walaupun hari2 doa anak stay membesar dgn sihat cukup time dlm rahim ibu

boleh dah siap awal² sikit² biar week32 tu dah settle semua macam saya👍 sekarang week33 semua dah settle 😊

Boleh dah tu. Saya siap semua masa 32 weeks. Lagi pun doktor pesan at least 28 weeks dah siapkan beg hospital

2h ago

I see. Then awak pun dah tahu lah nak kena buat apa. Selamat mengemas🌹

boleh. saya masuk je 3rd trimester dah mula kemas cuci semua. pastu simpan dalam box bertutup.

masuk 3rd boleh basuh dan pack lagi bagus kalau letak dlm kereta siap siap nanti senang

Boleh sis nk2 ank pertama. sementara tgh larat ni. Hujung2 tak yah dah nk fikir. .

sy buat msa kandungan dh 5bln hihi..tinggal tggu due lagi