Takut nak mengharap 🥺

hai ibu2 ada yg belum tido ke.. sje nak mluah sini.. sy da lewat period 13 hri.. cd 33-35 cmtu..skrg da lwt sgt dtg.. perut ada rsa mcm sengugut.tp xdtg2 gak period nya..sebb sakit on off cmtu.. kat ari2 pun rsa kembang n penuh kdg tu.. nk mnghrap takut sgt2 sbb nk masuk 5thun kawin da.. da cek upt dpt 1line.. da takut. nk check lg.. 🥺😩 sy takut kecewa lagi.. period tiap2 bulan dtg.. cuma bulan 11 xde period.. ada ke ibu2 yg pernah lalui mcm ni ada dpt good news ke atau tak.. 🥺. #jomborak #kongsipengalaman

21 Balas

Puan, selagi kita org prmpn ni ada rahim, yakin InShaaAllah ada rezeki nk mengandung. Sy dulu pun pernah down jgk. Penyakit byk sblm preggy, klinik pakar bersepah2 kena p. Tulang blkg ada mslh, sakit saraf, cyst, mental terganggu dgn semua dugaan penyakit ni. Awal tu xblh terima sbb sy sgt muda. Ubat mkn mcm kena mkn nasi je.. sy redha.. pasrah.. tp percayalah pd rezeki Allah swt. Sentiasa positifkan diri ya? Kalau puan regular period xpa blh cek lg.. kalau puan jenis irregular period, blh p swasta cek bhcg, buat tvs scan.. InShaaAllah ada rezeki tu..

Simptom masa sy mula2 pregnant.. Sakit mcm senggugut.. Cek upt negatif dpt 1 line je. Masa tu blm period lg. Bila sampai due period.. Period delay 4 hari. Sb dh kecewa dgn 1 line sy x cek. Tp masa g jumpa suami, sy ckp kalau rasa nk cek beli la upt tu. Sb kami pjj. Jd sy nk depan mata suami sendiri cek tgk result. dh Sy cek sendiri negatif.. Tu yg xberharap. Tapi bila cek dgn suami naik 2 line. Alhamdulillah. Masa tu sebulan kandungan kalau kira ikut last period. Masa sy cek xdetect lg sb awl sgt. InshaAllah sis ada rezeki. Semoga dipermudahkan 🥰

sy ttc 3 thun, ada pcos kiri kanan, on ubat 3/4 bulan, then stop, last period 28/4/22. next month lambat dtg haid seminggu lbh, buat test mmg naik 1 line je.. lps 2 redha je xdtg haid, almost 3 bulan xdtg haid, tp xda alahan pape, xda simptom pape, yakin mmg xda rzki lg, tp suami suruh buat test lg, alhamdullilah naik terang 2 line, pi scan bby dh 3 bulan, alhamdullilah skrng dh 7 bulan. .. Doa bnyk2 insyaAllah ada rezeki utk awk dan suami.

2y ago

amin.. insyaAllah, doakan sy n bby selamat ye

Boleh try check UPT lagi sis, sebaiknya check air kencing pertama di awal pagi tu. insya Allah ada rezeki tu. kadang2 ada jenis kandungan ni xdpt di kesan melalui UPT. kena buat test darah kt klinik ke hospital baru nmpak bacaan dia mnunjukkan mngandung atau tidak. insya allah dah lewat sangat period tu, pasti ada dah malaikat kecil dalam rahim tu..🥰 yakin dan percaya pd perancangan Allah ya..☺️

In sha Allah rezekj anak ni Allah akan bagi pada waktu yang tepat. Test je lagi sekali kalau masih -ve n belum period pergi klinik check okay? Manatau check2 pregnant ke. Kalau tak pun mungkin boleh tau ada masalah lain. Jgn berhenti berdoa okay. Semoga semua yg menanti zuriat dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah, yg cukup sifat dan sihat walafiat dlm waktu terdekat. Aamiinnn

sye jnis yg period on tyme.. ble lewat memg glisah.. nk check tkot kcewa tp klu x check, x snang duduk plak.. last2 sye check je.. positive ke negative ke asalkn sye dpt jwapan.. trus bli upt dip n tell / clear blue.. yg tu memg tepat..

ada tanda² sakit pinggang ke? cpt penat ke? nipple sakit ke? sy sepatutnya period 9hb, sejak 17hb badan dah rasa lain sgt², 30hb baru berani nk test upt, alhamdulillah positive.. tp scan belum nampak baby lagi

Klu result masih negative dan period tk dtg jugak utk next cycle, puan boleh pgi scan terus dkt doc. Doc boleh buat bhcg, ultrasound, dan tvs ukt lebih jelas. Semoga ada rezeki puan 🤗

saya pun pernah ttc 6tahun puan , inshaallah rezeki Allah tu takkan salah akan datang tepat pada waktunya nanti .. semoga Allah makbulkan doa puan untuk menimang cahaya mata amin 🤲

ada sya period xprnh skip bln 4 tu xda period cek upt positif double line skrg dh pregnent 7 bln bby first hadiah ulg tahun perkahwinan pertama saya dan suami

2y ago

tahniah sis.. sy da period..doa kan smoga ada rezeki sy lgi.