Berat naik mendadak

assalamualaikum mommies..sy skrg da 33weeks first bby ..checkup bru2 ni berat sy naik mndadak 2mggu 3kg naik..mnum air gula da dua kali result ok..bacaan BP pon ok..next checkeup if berat naik lg mgkin kne mnum air gula lg ??..ade x pglmn mommies cmni..berat naik mndadak after 7month ..sy risau ?

2 Balas

kurangkan minum manis. sy minum air masak shj sepanjang kehamilan sy dh 35 weeks total berat naik 7 kg. kaki tangan semua x de bengkak lagi. muka ok x de gemok. x mcm anak pertama, 7 bulan dh bengkak habis dh sbb mkn semua dasyat.

Sy rasa yg minum air gula byk Kali tu sbb ada parents yg masalah kencing manis, kalau berat Naik rasanya nurse akan refer pegawai pemakanan utk nasihat je