berat

Macam mana nak maintainkan berat badan ye ? 2 kali checkup berat naik.. First naik 2.5kg.. Da kne mnum air gula.. Tp result ok.. Mnggu lps checkup naik lagi 1.5kg.. Nurse ada suruh diet carbo.. Sy cuba untuk kurangkn nasi.. Breakfast mkn bskut je.. Tghari bru mkn nasi.. Mlm mkn yg ringgan2 je.. Tp asyik lapa je.. Mcm mne ye.. Ada tips or cara lain x? ??

2 Balas

sy hanya minum air masak shj. total berat naik 7 kg skrg dh 9 bulan. kaki tangan xde bengkak.perut je besar. minum air kosong sjuk la. sy x minum suam hahahaha

Doktor tak bagi saya makan biskut atau roti. Dia kata 7 keping biskut kosong atau 3 keping roti kosong sama dengan sepinggan nasi. Dia suruh saya makan buah atau salad. Saya blend oat+kurma+susu segar, tahan lama sikit kenyang. Kalau sis rajin sis buat homemade granola. Salad pun sedap, beli dekat aeon kalau malas buat sendiri. Hihi