overdue, apa prosedur check up di KK?

Assalamualaikum and hi mommies. sesiapa yg ada pengalaman baby tak keluar lagi walaupun dah lepas due date, and check up di KK. nanti kena gi check up tiap hari kan selagi baby belum keluar? boleh share tak, nanti tiap hari tu jumpa nurse ke doktor ya? and apa yang mereka check tiap hari? TQIA 💐

2 Balas

ya mcm saya 40w6d overdue akan ada daily checkup jumpa misi je untuk check heartbeat baby dn tekanan darah dalam masa 7 hari shja, lepas dri tu tak ada tanda2 bersalin akan di induce 😀

3w ago

mcm bahaya je bunyinya klau x check , sbb daily checkup wajib nurse kk saya ckp kalau overdue , mcm saya lambat dtg pun nurse mmg tunggu sabtu ahad pun wajib pi , sis kena alert ok bby lmbt gerak ke apa pergi terus hospital tau , moga awak dan baby sihat2 ❤