Check up di kk tapi beranak di private

Hi mommies, nk tanya ada tak yg check up di kk and nk bersalin di swasta? Saya dah 31weeks, tapi saya nk continue check up di swasta je, bole ke?sblum ni check up di kk. Kne bgitau nurse kk ke yg saya nk smbung check up di swasta? Atau saya kne buat je dua2 check up smpai bersalin? Minta pendapat mommies 🙏🏼 #firstbaby #firstmom

2 Balas

Saya 2nd trimester baru pergi sebab nak bersalin private, jadi buat kedua2 di kk dan private selepas 2nd trim tu.. mungkin nak due tu baru stop ke kk.. Reason sebab di kk dah buat test darah semua dari awal, ubat pun dari situ.. Dr specialist dari private pun rujuk dengan buku pink dari gov.. Senang supaya telly.. Tapi terpulang.. Saya sebab alang2 boleh save budget untik bersalin nanti.. Rawantan kk percuma dan mereka mmg test habis kalau apa2.. Penuh buku pinknya dengan test bagai.. 😅

ye kena bagitahu