1st time check up RSAT ( Kerajaan)

Hi mommies ! Ada tips tak sebelum pergi check up untuk ambil darah and else? Saya first time next week check up. Nurse inform untuk ambil darah, urine and else. If ada apa apa tips sebelum check up, minta share kan ya. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Saya pun buka buku di RSAT ☺️ tips dia suami kena teman baru seronok hehehe. Kalau ada buat scan diluar bawa gambar scan tu. First checkup mungkin ambil masa sikit sebab misi akan advice penjagaan diri untuk awal pregnancy jadi kena breakfast dulu sebelum ke appointment. Enjoy sis tahniah ya. ✨

1st time check up u kena bawak bekal kot lapar&haus😂 kalau saya hari tu nak dekat 4 jam dalam kk tu 😅then u ajak laki teman sekali biar dia tahu jenuh bini duduk klinik tu 😂

2y ago

hehe thank you!

tips? Tenang, senyum, bismillah, sediakan soalan nak tanya nurse atau doktor. buat catatan nota kat hp. 😊

Awak kem mana? Ke RSAT terus bgtau nak bukak buku pink eh? Or kena call buat appointment dulu mcm dkt certain kk?

2y ago

saya TUDM Subang. Saya walk in je first time sebelum ini then dia bg buku pink kosong. then nurse terus bg tarikh appointment next week untuk ambil darah and else.

hi boleh tahu u checkup kt rsat mana? dkt kem sendayan xde checkup kt rsat. terpaksa pergi kk , ramai sgt org

2y ago

hi, rsat di tudm subang. cause duduk dalam kem. call KK sebelum ni semua suruh pergi Rsat.