Reject botol

Assalamualaikum mommies. Tak lama lagi, saya akan masuk keja. Tapi anak saya 3 month reject 100% botol susu. Saya dh cuba botol Avent & Pigeon wideneck. Tetap reject nangis2 juga. Mommies ada idea x?

Reject botol
24 Balas

Sbnrnya sis bukan masalah botol.. tapi masalah puting botol susu tu. 2 org anak sy terus ok guna avent classic dan natural. 1 anak sy cuba byk kali tukar2 teats nya..akhirnya nak pakai MAM.. 1 lg anak sy dia pun byk kali tukar2 teats last2 nak pakai teat tomee tippee. Sy hanya pakai ring avent classic sbb dah ada bbrapa biji botol avent.. wide neck kan.. fit utk semua jenis teat yg wide neck.. so tak keluar duit byk utk beli yg siap botol.. hanya beli TEATS.