Reject botol

Assalamualaikum mommies. Tak lama lagi, saya akan masuk keja. Tapi anak saya 3 month reject 100% botol susu. Saya dh cuba botol Avent & Pigeon wideneck. Tetap reject nangis2 juga. Mommies ada idea x?

Reject botol
24 Balas

Cuba botol NUK, dan minta tolong ayah atau nenek baby yang susu kan. Biasanya, baby reject bottle feeding sebab dia boleh bau ibu dia 😊

kwn sy dia lmbt kn sikit bg susu ke ank.. biar dia rengek lapar skjp... t dia btl2 lapar dia akn isap jugak botol..

try pakai puting getah oren tu. ikut pd baby kekadang ok juga. sbb puting ni keras sikit.

Cuba yg ni sis comotomo beli kat shoppe puting mmg lmbut silicon bentuk mcm parudara kita

Bukan salah botol sis . Biar die lapar pastu cuba bagi mesti hisap macam anak sy

Tommy tippie bagos jugak dia mcm breast kita puting botol tu dia tu

Sama la kita sis..tgah struggle nk bg botol tp tetap reject

Try bagi MAM brand.. Okey and lembut puting...

Ada doc suggest madela calma kot nama dia .

cuba guna puting kuning tu