BAYI SONGSANG

haii semua, sy 36 weeks nak masuk 37 weeks skrg, ada tak yg pernah mengalami bayi songsang waktu ni? 🥺 sedih sngt, saya nak bersalin secara normal 😩 ada tips tak untuk pusing kepala bayi tu kebawah semula? 🥹 #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

Pengalaman saya masa awal2 pregnant scan dkt swasta uri dkt bawah, saya banyak kan sujud and berdoa dkt Allah swt, pujuk2 baby supaya uri dan dia berada di posisi yg betul. Alhamdulillah lepastu scan uri dah naik. Kalau songsang ni pernah dgr dr kg2 ada org tua yg pandai buat air atau baca2 surah bg dia duk di kedudukan yg betul Allahualam. Tp ada je cuma org kg2 lah yg ikhtiar mybe org bandar tak percaya sgt. Kalau rasa masih sempat boleh iktiar cara perubatan traditional sis. Apa2 pun banyak berdoa ye sis 😊

1y ago

tlg jgn pergi mengurut ya. bahaya bila awak dh nk dekat due ni. tambah kalau bidan tu bukan bidan yg bertauliah. boleh membahayakan awak dan janin awak. jgn ambik risiko.

saya pernah. smpai 39w. doc refer pakar utk pusing. sblom pusing mcm2 usaha juga saya buat .sujud lama, senaman, jmpa bidan dan sbagainya, xjadi pun. last2 tawakal. kalau boleh xnak pusing berharap baby pusing sndiri. last kena ecv juga .alhamdulillah dh selamat bersalin normal.

1y ago

moga dipermudahkan urusan bersalin sis 💪

jgn g jumpa mak bidan sis sruh pusingkan .. hari tu kawan sy preg baby songsang jugak pergi jumpa mak bidan sruh pusingkan .. lepas tu mak bidan buat camne entah sampai patah tulang belakang baby 🥺🥺

sy pon baby sonsang..kali ni xda rzeki nk normal even ank ke5..36w rpeat scan x pusing jgak doc daa bg date czer 30hb ni..xpe laa sy redho even hati allah jee tau..ahahaha

1y ago

doktor takda suruh pusing ke wak? ya ampun risaunya 🥺 teringin sngt bersalin normal sbb ni anak first 😩

kalau saya pigi berubat dgn bidan kg... alhamdulillah bleh normal...

1y ago

iya sis, salah satu plan jgak 🥹 nasib mmg ada family yg bidan. cuma saya kalau boleh nak baby berpusing sendiri 😩

Ada pakar dekat hospital yg boleh pusingkan. boleh Tanya nurse puan ya.

1y ago

iya puan. doktor ckp hari khamis ni repeat scan, kalau masi jgak songsang baru dihntr ke doktor pakar hari jumaat tu untuk dipusing 😩 harapnya dia pusing sebelum doktor pakar yg pusing 😌

doctor xde refer pakar ke utk cuba kaedah pusing kn baby tu?

1y ago

inn shaa allah, sy doakan kedudukan baby awak dh ke bawah. aamiin aamiin ya mujib. mudah mudahan