Darah nifas atau haid selepas cucuk depo ?

Assalamualaikum mommies. Saya first time ambik perancang injection depo. Lepas habis pantang terus cucuk. Masatu darah nifas masih ada sikit. Lepas 2/3hari cucuk, darah kering. But then 3/4hari selepas tuh pulak keluar darah lg. so dah confuse tuh darah nifas ke darah haid sbb sikit sgt saya pakai pantiliner shj. Jumpa doc, doc bg ubat kurgkan darah tp tak kurg or habis pun darah tuh. Bila ubat habis mkn darah makin byk pulak (penuh dkt pantiliner) nak puasa pun jd was-was, darah nifas ke darah haid ke darah penyakit 💁🏻‍♀️

1 Balas

Masih dlm tempoh 60 hari bersalin ke? Jika masih dlm tempoh 60 hari bersalin (60 hari tempoh max nifas), terhentinya darah dlm tempoh 15 hari, darah seterusnya haid. Jika tak, tu masih darah nifas

1y ago

Sama-sama