Bolehkah berpuasa?

Assalamualaikum mommies. Salam zulhijrah.. bln ni kita digalakkan bpuasa .. sy 1st puasa unt zulhjrah. Sy preggy 11w.. sy blh tahan lapar&dahaga.. tp masalahnya sy muntah2, ni pon muntah2 kuning yg pahit... Bahaya ke bg bby ibu brpuasa awal trimester ni? Sy ingt nk puasa lg hri2 strusnya..mmndgkn sy ada baki puasa ganti lg..adakah digalakkan @ elak dlu? Tq mommies smua🥰

14 Balas

sy masa puasa ramadhan aritu puasa smpi kul 1 je . sbb sy ada bleeding, polip serviks dan anemia.. sahur tetap puasa tp puasa takat mmpu . kena pk anak dlm perut.. akak ipar sy puasa mcm biasa mse dia 12w. tetiba one day sakit perut keluar spotting coklat . pg cek dr kata janin da lemah. mlm tu blik rmh dlm pukul 10 mlm.. baby keluar sendiri.. dia meninggal dlm perut.. dr kata bayi x dpt nurien yg sepatutnya..

11mo ago

allahu . smoga dipermudah urusan puan..trimksh unt pkongsian puan. sy hrgai😊