Berat badan naik

Assalamualaikum mommies, nak tanya.. kalau tiap kali checkup berat badan naik lebih dari yang sepatutnya, akan ada effect apa apa ke waktu nak bersalin nanti? Dah try kawal makan tapi bila checkup mesti berat badan naik lebih.. huhu

8 Balas

Wsalam. Nurse mrh jgk..sbb first pgnancy sy naik 5-6kg masa 7m prgnan..tkanan sy ok cuma beat jantung tu jd laju mcm atlet…ada stu malam tu, sy sakit dada sempit sngt mcm nk meletop..ambik panadol..lps tu berat dh cntrol sbb tu tanda2 darah trsumbat kata nurse..😓😓 effect wktu brsalin ikut org la bg sy,sbb sy naik mndadak dlm 26kg wktu prgnan..jd lps brsalin saya alami bngkak mcm gemuk air dari pinggng ke kaki seawal lepas bersalin dlm tmpoh 2mnggu..