Anak xminum botol

Assalamualaikum mommies nak tanya ada cara x nak bg anak minum susu dalam botol..sbb anak mmg xnk botol..dh try mcm2 cara

1 Balas

Selagi anak tak minat minum guna botol, lebih baik sis breastfeed si kecil. Mungkin sebab dia dah biasa dengan breast sebab itu tiba2 rasa lain minum guna dgn botol.

4y ago

Sapukan sedikit madu di nipple sis ketika menyusu dan di puting botol. Mungkin ketika anak hisap dari nipple, dia akan rasa yg sama bila minum melalui botol. Untuk permulaan saja. Lepas si kecil dah biasa minum melalui botol, x pening lagi.