Recommend hospital ☺️

Hi assalamualaikum mommies, boleh mommies2 semua recommend hosp kerajaan yg doktor baik2, nurse baik2 area kl? Yang takda kisah seram2 skli. Huhu.. orang kata nk nurse/doktor baik2 kena ke swasta, tapi saya tak mampu.. ☺️

18 Balas

Beranak ni sy rasa semua nurse doc baik ja. Sbb pernah sy beranak satu ospital ni nurse n doc ok ja. Staff2 smua ok ja . Sblom sy beranak bberapa hari tu sedara sy beranak, dia ckp doc situ n nurse situ kurg ajar la, marah2 dia la. Sy abaikn ja n redho ja. Skli masuk opsital yg sama n wad yg sama x dak masalah pun.. sy rasa maybe pesakit tu yg wat hal x nk dgr apa2 kot tu kna marah 😅. Klo kita ikot ja buat ap staff2 situ nk marah kn. Tapi dpt doc n nurse yg baik rezeki. Moga kita sentiasa dpt kenal org2 yg baik 🤲

Hukm & ppum half gov ya sis. Depo RM 700. Aritu ada srvey hukm. Rm 250 Utk normal tp xinclude ubat & sebagainya. Czer start rm 1k. Xinclude epidural & ubatan ya. Ubat cair darah rm 50 x1pcs (20pcs) katanya. Klau baby kene tahan nicu ke caj tambahan ada ada Lg. Sebab sy anak 1st czer, yg ke 2 kalau boleh nak normal tp kita xtau apa yg jd kan.. So sedia je laa.. Tu yg srvey kos Utk czer skali. Anak 1st sy bersalin czer di hospital serdang. Nurse Ok2 je semua. Kos dalam rm 140++ camtu je.

2y ago

ppum depo 1k

HTA kl, alhamdulillah okay... servis bagus, waiting time untuk bed mmg bergantung jugak sis, ada different class kalau nak and diff deposit.. inshaAllah, mmg kena positif je sis nak beranak ni.. saya masa bersalin, siap dr, and nurse yg jaga sorak suruh push,, sy lepas berslin selang 4 hari masuk wad balik sbb hb low dan kena masuk drh.. and masa tu kena pam susu, nurse siap tlg simpan kan susu kita dlm peti.. inshaAllah kita berbudi bahasa dorg tlg kita.. moga dipermudah kan sis..

Nk dapat layanan yg serba serbi baik itu namanya rezeki sis. Tp pengalaman saya bersalin 3x di hosp kerajaan semuanya baik2 belaka. Syukur alhamdulillah. Cuma kita ni jangan la letak expectation yg tinggi. Sbb takut xsmpai expectation nanti kita kata hosp tu xbagus..doc tu tak bagus..nurse tu xbagus. Doa je banyak2 semoga urusan kita masa bersalin nanti dipermudahkan, doc2 diberi kelapangan fikiran & ketenangan masa merawat kita. InsyaAllah.

HKL ok sangat. Tp nk bgtau xbole req nk doc perempuan ye..kalau yg sibuk xnk doc lelaki sambut tu better g private. Even di fpp putrajaya pn sorg je doc pmpn 2 lagi doc lelaki. So mana yg nk fpp putrajaya tu lps je buka buku pink bole terus call untuk book dr pmpn. Itupun bergantung kalau time kita due tu masih ada slot utk kita. Tu je la nak pesan.

skng ni hospital kerajaan nurse baik2 je. x semua garang mcm dlu, ade 1 2 je yg mcm tu. tpi kebykn nya semua baik2. yg penting hospital kena dkt dgn rumah. kena jauh2 kang kot tetibe nak terberanak wktu peak hours jenuhhh laa nak hadap jem.

2y ago

Itu la saya ambik fpp putrajaya. Tapi kerja kat shah alam. Risau nk sakit beranak kat office time peak hour

Ingtlah kalau kita positive , kita buat baik dgn org insyallah kita akan dpt org yg baik baik . Carilah hosp area rumah , risau nnti terberanak dlm kereta 😅😅

Hi, waalaikumsalam. Masalah attitude ni susah nak cakap, mana mana pun ada. KL tu seeloknya cari hospital yang dekat dengan rumah. Senang untuk berurusan.

2y ago

You too sis. ❤️🥰

Saya baru je lepas bersalin kat HKL. Alhamdulillah happy sgt sgt bersalin kat sana. Dalam labour room semua supportive. Boleh try kat sana 🥰

Saya lg prefer gov hospital sbb nurse doc lagi details and care pasal kita.. ikut ja ckp diorg insyaAllah smoga urusan sis dipermudahkn

2y ago

in shaa Allah aminn. Semoga urusan sis juga dipermudahkan sentiasa aminn.. terima kasih banyak sis ♥️♥️