Susu

Assalamualaikum mommies! Blh suggest x susu apa yg rendah gula sbb sy ada GDM..

10 Balas

Aah saya pun dr awal pregnant smpai 8bulan amik susu fernleaf with oat or nestum klu mlm. X tmbh gula. 1 stgh or 2 sudu jer susu. Xde gdm. Tp skrg tgh amal kan karihome susu kambing utk elak kan baby kuning sblm baby lahir. Ntah la org ckp gitu la. X. Salah cuba 🤭🤭

5y ago

Aah mungkin u try 1 sudu susu jer dulu. Then klu u ada self check utk sugar tu u try cek dulum klu x naik byk or maintain means ok la. And susu marigold HL pun ok utk hialng kan sembelit for me lah. Xoe u try mana yg u selesa n x naikkan gula k. And btw, amalkan makan sayur bendi, sugar mmg turun klu mkn bendi. Muak mmg muak la tp cuba try tukar2 resipi bendi tu ehehe