Morning Sickness Pada Waktu Malam

Assalamualaikum mommies..ada tak dekat sini macam saya..Morning Sickness start waktu maghrib sampai tengahmalam..pelik bebenor ?

145 Balas

Sama sebijik mcm sy sis haha start setiap hari selepas maghrib sickness mual loya lemah tu datang haha baru je nk update tanya pengalaman ibu2 yg mgkin ada sama dgn sy rupanya sis dah update nk tanya benda yg sama huhu.. Memang start maghrib je sickness dia mula jdi teruk kan..

Saya macam ni jugak sis. Pagi selalunya takde sickness bila nak masuk zohor start la rasa mual semacam, sampailah malam macam tu. Sebabtu selalunya kalau saya bangun pagi, Saya terus buat apa yang patut sebab petang tu tak boleh nak buat apa dah. 😂😂

Saya masa awl2 hr tu start nak solat magrib smpai la nk tdo.. But then rasa ok je layankan sbb kejekan waktu siang... Bila nk solat magrb start la loya, pening... Makan xboleh sgt, just mkn buah².. Bila siang je boleh mkn elok, xde rs loya n pening...

sy sis..... bila masuk sebelah petang sj, mulut jadi pahit...rasa tak mau makan je...pening sikit, mual2 smpai ke mlm. klu pagi2 tu mood okay je, boleh makan nasi lagi. tp sebelah mlm mulut rasa biskut cracker & milo sj boleh masuk.

Hihi..sy pun anak ktiga kena wktu mlm. Masa ptama dan kdua dulu pagi/siang. Cuma alahan kali ni bukan muntah, cuma menjelang malam sy jd lesu, letih,malas, smpai msuk bulan k3 kandungan..skang dah 28mggu..

saya pulak skrg dh 21 minggu , naik kete pegi mne ii muntah 😔 x mkn minum air jee muntah jgkk air tuu , balik dri klinik punn dia muntah srabut sngt kot rmi org kt klinik , tunggu glirannn un tahan je rse nk muntah tu😔

sama mcm sy..start dr 9w sampai 10w cmtu..sampai x leh nak masuk apa2 mknn/minuman dlm mulut..skrg 11w,alhamdulillah takat ni x de..sy sediakn bakul sampah sekali plastik dlm bilik sbb x larat nak kluar masuk tandas..

normal sis.. sebelum tido sy hisap limau kasturi @ makan epal hijau. mujarab utk sy elakkan dari bgn muntah tgh malam. sebelum ni pukul 1-2 pagi pun terjaga n muntah. kena try cari cara mana yg sesuai dgn sis.

Saya. Pagi siang malam. Bgun tdo muntah. Nk tdo muntah. Tgh tdo pon kadang muntah. Makan muntah. 😅 Bila nak hiang x taw larr.. start perut 3bulan smpai skrg dh perut 5bulan..pon xhilg lagi.

Sama la..hahaha..nak tidur pun tak selesa..dah masuk 2nd trimester pun morning sickness lg..sekarang bertambah pulak pedih ulu hati..lg seksa..minyak cap kapak tu mmg jd peneman setia la..😅