baby bergerak awal?

Assalamualaikum mom, normal ke kalau empat bulan dah rasa baby gerak dan kalau perhatikan perut nampak dia gerak... Perut sy pun dah nampak buncit sikit bhgian bawah pusat?

19 Balas

hihihi saye 15 weeks dh rse die tendang2 tpi kecil jela tendangan die...comel setiap 9 pgi msti rse😊😊😍😍 btw first preggy🤭tpi bile saye pnggil die ckp lembut2 msti die respon nmpak perut gerak2..alahai comel btol

4y ago

tulaaa..hihihi aktif sgt baby ni tpi yg lagy saye suke bile saye pnggil je lembut2 trus die respon..die tndg2 alahai suke sgt dgr suara mummy die agaknya😂😂😂

Ya sy pon dh rsa gerakkn baby😊 , perut pon dh npk.Alhamdulillah.. tpy x semua org lalui dlm tmpoh yg sma. ad yg awl & lwt sedikit dpt rsa prgerakan baby. ape pun byk2 syukur pd Allah♥️

4y ago

priceless moment♥️

Untuk kandungan anak pertama biasanya baby start bergerak masa week 18-20 . And kalau dah multiparity tu 16 week dah boleh rasa baby gerak sis🥰 Normal je yang sis tu.

Sy pn sma... sy was2 jgk... sy kre yg no3 la ney... sbb no2 gugur... bru 10week sy pn ade rse dup2 mcm dye gerak.. tp slow la.. mcm xawl sgt ke...

4y ago

Haah.. ke memg yg first cpt rse pergerakkn dye.. wlupn slow.. 😅😅😅

Normal sis😄saye rase baby gerak mase 16 minggu.. Sekarang dh 21 minggu lagi jelas nampak dekat perut bile baby gerak2😁

4y ago

Hehe... Baby bump mesti dh nmpk kan? Mcm sy dh mkin bsar

Trtanya2 jgk ni.. Haha sbb sy kdg tetiba rasa senak satu tempat je.. Bila gosok keras rasa.. Lain lembut..

4y ago

Sama la sis, sy pun kadang² ada jugak mngeras

Saya baca artikel kata mmg baby dh gerak pun 4bln cuma some mommy rasa some xperasan lg sbb kecik 😉

Sy 4bulan dah rasa dia gerak. Tp smooth je.. Tp makin lama makin aktif lg2 bila malam 😆

4y ago

Heheheh .. sy tnghari dan ptg aktif .. ni bulan puasa pun aktif jugak... Huhu klau mlm kurang sikit

Second baby ke sis? Klau first baby selalunya btol2 nampak berombak perut tu bila da 20w ke atas

4y ago

First baby sis... Tu lha ramai ckp mcmtu

Seawal 16w boleh rasa. Kalau jenis kurus, kulit perut nipis mmg awal rasa dia gerak.

4y ago

Patutla.. sy tinggi plus kurus plak.. perut pun dah nampak heheheh