Baby gerak

Baby dah rasa gerak , tapi belum nampak di kulit perut kita bila rasa time dia gerak tu . Belum nampak alunan pada kulit masa baby gerak tu normal ker puan² ? Saya first mom . Harini dah 20w5d . Saya kategori berisi . Berat 81kg , tinggi 153cm . Dah mmg nampak berlemak sebelum preggy lagi . 😅

1 Balas

normal sis. hanya akan mnpk bila baby dah 28w ke atas sbb berat dia dah lebih sekilo. sy berat n tggi sama mcm sis. if before 28w ni klau rasa dia cuma gerak 4 5 kali je sebulan pun normal sbb dia kecik lg. hnya perlu risau bila dh start kira tendangan masa baby dh 28w ke atas nnt

1y ago

haaaa bagus lah tu. cuma klau ttbe ade hari dia x gerak langsung x perlu risau ye. nnt dah 28w ade hari dia x gerak baru risau. sbb sy perasan ramai yg belum 28w tp bila x rasa baby gerak sehari dua je dh risau. pdhal baby gerak je cuma sbb dia kecik sgt lg