Scan Tak Nampak Heartbeat

Assalamualaikum ... Minta aura positif sbb sy risau sangat ? Ikutkan harini dah 9weeks4days , tp scan doc xdapat nak ukur sbb terlalu kecil then heartbeat pun takde lagi ... Ada ke yg mcm sy then bila repeat scan after 2 weeks baru ada heartbeat ???

Scan Tak Nampak Heartbeat
41 Balas

sy baru lepas gugur 22/12/2020, 8weeks of pregnancy. masa scan 6w, dr mmg tak nampak kantung lagi. scan 7w, baru nampak kecikk je kantung. pastu ade bleeding 5 hari. hari ke 6 bleeding, masuk 8w, janin gugur dgn sndri. alhamdulillah rasa nikmat sakit nak branak tu cane. insyaAllah ade rezki lain lps ni

3y ago

awak perlu banyak bedrest yaa. kurangkan jalan dan buat kerja berat. if anything happen, redha paling penting. gugur first trimester ni biasa janin tak dpt membesar dan membentuk dgn normal. thats why gugur. dan sy syukur alhamdulillah atas nikmat rasa pregnant mom selama 8w. Allah tahu sy tak kuat if lahir anak tak normal or else.