Scan Tak Nampak Heartbeat

Assalamualaikum ... Minta aura positif sbb sy risau sangat ? Ikutkan harini dah 9weeks4days , tp scan doc xdapat nak ukur sbb terlalu kecil then heartbeat pun takde lagi ... Ada ke yg mcm sy then bila repeat scan after 2 weeks baru ada heartbeat ???

Scan Tak Nampak Heartbeat
41 Balas

Sy first scan nampak kantung comel je. Masa tu 6 minggu. Then dtg next appointment masa 10 minggu. Alhamdulillah dah nampak. Jgn risau ye awak. In shaa Allah next scan boleh nampak baby comel awak 🌷

4y ago

In shaa Allah aaminn. Awak pon sama ye 🌷

Insyaallah scan lg 2 mgu .. sys.. smge dpermudhkn.. Sy br lps scan...1 scan... Klo ikot kn 8mgu da.. tp doc scan td dan jnin msih kecik..die ukur..br 6mgu... due 1/9/2020.. doa kn utk sy dpermudhkn..

4y ago

Yeke. Smge dpermudh kn

sy pun tgh melalui benda yg sama. skrg 9w4d. masih kantung kosong tanpa janin. sedih & down. esok repeat scan. berdoa esok adik tunjukkan diri. doakan sy ye mommies semua.

3y ago

Sy scan masa 9w kantung kosong jugak. 10w pon sama, masa ni jumpa doc pakar lagi. Doc buat tvs, cakap missed miscarriage sbb size kantung takde progress dan shape kantung tak bulat cantik. Semoga ada rezeki baby sis..

Smlm sya g scan kt KK..buat bku pink..9week 1day..ada bby dgn hearbeat skli..sblm nk scan sy brdebar tkt kantung kosong..sbb dktor kata normal klu xnmpk lg janin..ikot pda nsib..

nanti tunggu 2 bulan lebih dh boleh nmpk jantung bby. sy hr tu scan 7 minggu lebih , x nmpk jantung, doktor suh dtg lg bila usia 2 bulan nk scan, sbb dia sndiri x puas hati...

Insyaallah ada. Cuma lmbt sikit. Doa dan pujuk2 lah baby tu tunjuk heartbeat. Saya setiap kali sebelum check up ckp kt baby tunjuk baik2 kt mommy dia supaya mommy dia tak risau. 😘

4y ago

Tq sis bg tips .. ye gk kn , kot baby manja .. kena byk pjuk2 😄 ..

Selalu klu nk btul2 nmpk janin dgn jelas.. kena tggu pundi kencing penuh... br nmpk.. lps ni.. klu nk p scan minum air byk2 smpi rs nk kencing... In syaAllah akn nmpk..

4y ago

1st nk cnfim pregnant.. kakak kt kaunter dh pesan jgn kencing lg.. igtkan sbb nk test air kencing lagi.. dh tgu sejam.. kita ni tahan la.. lmbt PLK sbb org ramai.. suami PON xmasuk skli sbb igt lepas cek air kencing bru nk msuk.tgok2 dia trus scan nampak terang 😅

Sy pon mcm tu jgk sis.last pergi scan dekat Klinik swasta alhamdulillah nmpk heartbeat cuma baby terlalu Kecik .jgn risau sis think positive insyaallah tk Ada apa2 😊

4y ago

Seminggu selepas tu ,sy pergi scan ..

sy prnah kna thun lps bulan 10...dh 10w tp janin still 7w...xmmbesar dn xde hbeat...tggu lg 2mggu repeat scan...xde rzeqi...genap 12w ikut period, ggur sendiri

sy hari tu scan xnpk jelas nie dh 2mnggu scan LG last2 dktr ukur bru 7minggu 5hri...lari dari trikh sy priod 14/10 due spttnye 21/7 nie jdi due sy 4/8

3y ago

sama ngn saya..hehe