Growth kantung terlewat seminggu..

Sy nak tanya.. Masa 1st scan doc ckp 5w5d.. Then doc suruh repeat scan lagi 2 weeks.. Masa 2nd time scan suppose jadi 8w+ tp bila scan doc cakap kantung 7w.. Macam terkurang 1w growth.. Normal ke? Sy risau sangat.. Ditambah lagi kantung saja nampak.. Janin dan heartbeat takde lagi.. #firstmom #firstbaby

11 Balas

+- 2weeks tu normal je. dr suruh repeat scan 2weeks lg sbb makesure that time dh boleh tengok janin. kalau jenis period tk teratur mmg mcm tu awak. dia akan lambat sikit, mcm saya 2 kali reedd sbb terkurang 2weeks. pegi klinik lain, lain pulak eddnya. pening tau. skrg dh 3bulan baby dh besar sama ikut edd asal. awal2 mmg mcm tu tau. dont worry. semoga dipermudahkan

12mo ago

Owh.. Patotla.. Mmg period saya irregular.. Kalau mcmtu tggu 2 mggu lg utk scan.. Terima kasih ye atas info..

Normal awak. Sy pun lewat seminggu..sepatut skrg 17w, ikut scan 16w.. baby, Alhamdullilah okay…sy dgr jantung baby pun 8w+ hampir nk ke 9w… jgn risau, doa yg baik2.. acid folic jgn tgl…

12mo ago

Terima kasih awak.. Lega sy dengar.. Risau sangat bila doc nk refer hosp utk cuci..

Normal dear. Mungkin persenyawaan lambat berlaku. Always positive and repeat scan je a week after based on dr punya recommended date ya. Doakan yang baik2 saja. Take care dear

12mo ago

TQ ya.. In shaa Allah semoga baik baik saja..

Mungkin normal awak sebab kita baru je scan tapi buat tvs scan lagi puas dan jelas dalam kantungnya tu tapi kita suggest buat scan baby 8 weeks

12mo ago

Ok boleh la buat tvs nnt.. Kena tggu lg seminggu.. Terima kasih ye

normal je. pregnancy kali ni sy nampak janin 8mggu, nmpk heartbeat 10mggu. my pregnancy, 9mggu nmpk janin, 11mggu nmpk heartbeat

12mo ago

Awak dgr heartbeat waktu minggu ke 10 dan 11 ye? Sy agak risau smlm check 8w+ belom dgr heartbeat. Doctor minta dtg lg 2w

Saya masa first scan ukuran kantung 5w5d, lepas 2w repeat scan ade janin dah ukuran 8w masatu..

12mo ago

Owh lega saya dengar.. Doc td tu buat sy jadi risau.. Menangis sy d klinik..

Sama, sy sptutnya 6weeks tapi dr scan baru 5weeks +, then dr suru repeat 2weeks lagi harap okey nanti.

12mo ago

Harap next scan semuanya baik baik saja ye..

normal tu.. saya pun 11w baru nampak scan..

12mo ago

Risau saya sebab doc nak refer hosp utk cuci..

normal ...jangan risau

normal