Test pregnant ke 2 kali nya

Assalamualaikum mammy" smuaa hari nii saya p cek betul kahh pregnant.. yaa Alhamdulillah positif.. tapii yg saya herann nii test pregnant saya yg ke 2 tuu line satu dia xsbrapa terangg sngat.. agak samar" gitu.. tapii yg prtama saya cek line 2 2 memang teranggg.. adakahh sbb faktor air kencingg, sbb yg first tuu air kencing pertama dan, yg ke 2 air kencingg ke 4 kalinya saya kencing dalam sharii.. memangg bgitu kahh ? Dan Dr ada cakap bole jak minum 100 plus or sprite, saya tnyak laa boleh kah minum air sejuk ndak apa"kahh dr cakap ndakda apa" yg pentingg cairann ada masuk dalam badann.. kandungan saya dahh 7 minggu.. Saya nak bukak buku pink tapi dr kata masih awal kalau mau bukak buku pink nnti lah pertngahan bulan 9 atau akhir bulan 9.. saya punn binggung" jgak kata dr nii.. patutkahh saya tunggu bulan 9 baru bukak buku pink.. lagipun saya mau bukak buku pink d klinik yg tadi saya cek air kencingg.. maaf yaa kalau trlalu pnjangg.. mohon bgitau yg brpngalaman..??

1 Balas

Buka buku pink d klinik gov kena ikut kawasan tempat tinggal x boleh pilih klinik.spy nurse senang dtg melawat kalau perlu.biasa buka buku pink ni 10-12minggu mcm tu ikut klinik, boleh pegi klinik terdekat atau call utk minta tarikh booking buat buku.