Kurangkan gula

Assalamualaikum mami semua, saya nak mintak tips kurangkan atau hilangkan terus gula dalam darah semasa hamil, mohon bantu🤚🏻

4 Balas

xde air manis,less karbo(buat suku2 sparuh)..btw xleh hilang terus gula dlm badan, at least bgun pagi tanpa mkn tu bacaan 4.0 ke atas tp below 5.3.. kalau ade gdm,dinner before 7pm..lapar sgt mkn oat je/bukan karbo..

30min lepas makan buat kerja2 rumah,mcm menyapu kemas rumah,yg pntg buat aktiviti yg banyak bergerak,.stiap hari berjalan kaki 30min pun bantu turunkn gula,tllu kurang pun bhya..

kalau ada gdm,kurang gula atau hypo pun bahaya sis. caranya kena kawal pemakanan. buat senaman sikit supaya paras gula dlm darah akan kekal normal

Cannot hilangkn gula dlm darah terus. U just need to control it.