Anak lebih rapat dengan nenek

Assalamualaikum.. maaf saya cuma ingin meluahkan.. anak saya sejak masuk 6 bulan dia nak kt nenek dia aje.. sy x tau ape silap sy.. sy mmg slalu bg perhatian dan beri semua kasih syg.. utk makluman sy juga duduk ngn mak mertua.. anak sy sejak 6bln.. dia asyik nak ngn mak mertua sy.. kiranya nenek dia la.. smpai 1 tahap sy kcik hati sgt.. sbb ank sy akn melalak ble nmpk nenek dia.. dia akn menangis mcm kne pukul dan meronta2 dkt nenek dia. Sedangkan ketika itu sy tgh dukung dia,main2 ngn dia.. ttbe ble nmpk nenek, trus berubah karakter dia.. dia anggp mcm nenek dia tu mak dia.. smpai sy rs down sgt.. ank seolah2 tak nmpk sy sebgai ibu dia.. adakah sbb sy x bg susu bdn , bonding dia antara sy jd kurang? Mmg x dinafikan mak mertua juga akn tlg tgkkn ank sy klu sy nk mkn atau mndi. Slps tu mmg sy yg akan jga dia.. slain tu sy juga bekerja.. hntr ank dkt pengasuh... Sy luah kt suami.. suami kata sbr la. Dia kcik lg. .. x tau ape2.. tp dia da nk msuk 7 bln.. still buat perangai sm.. smpai 1 tahap sy rs nk je pindah keluar.. mungkin bg suami dia kcik lg.. x tahu ape2.. tp sbgai seorang ibu, luluh hati ble tgk ank ngis2 nk kt nenek dia... 😭 Sy yg penat jga ank dmm sakit, x ckup tdo .. balik siapkan mknn ank.. sy smpai x ckup tdo.. btl fasa ank skrg , stiap ibu akan mengalami x ckup rht... Tp tu la.. ble anak memilih nenek berbnding ibu.. sy rs sedih sgt.. maaf.. sy x tau luah kt sp lg..

21 Balas

walaikumsalam tak jugak sis sy dok ngan mak sy jugak tp anak sy nak jugak dekat sy bile kat mak saya anak sy xnk die nangis..sy tak bgi susu badan pon sejak kena breast abscess dpt bgi 2 bulan je..tp tetap anak sy nk jugak dekat sy..dengan org lain die xnk klu nk pon ngan ayah die n adek sy je tu pon kejap je drg pegang kan bile sy nk mndi ke solat ke pastu nangis nk sy jugak 😂xpe sis masa ni la sis bole rehat kn diri nk buat keje pon senang sis nk mndi nk buat pape pon senang..klu anak ni die xnk kat org kite pulak yg ssh mcm sy nk mndi pon payah nk masak pon payah kadang2 tu mak sy yg terpkse kne masakan walaupon mak sy sakit tp kne masakan jugak sbb anak sy ni xnk bile letak kat bawah je nangis sy berdiri je nangis kan ssh dekat situ kite nk buat keje pon xbole..hahaha..so sis bersabar je k..ada hikmah tu semua mybe allah tu nk suh sis berehat kejap tu ☺️