Mom confuse?

Anak sy baru nk masuk 2 bulan. Dia lebih rapat dgn nenek dia. Baby lebih respon pada suara nenek berbanding suara maknya. Jika meragam, nenek ambil dukung terus diam berbanding dgn saya dia menangis sampai takde suara. Memang mak sy banyak habiskan masa dgn ank sy sebab sy ada anxiety. Taknak sy meltdown, so mak yg byk bantu sy uruskan anak. Nanti bila dh habis cuti 3bulan dan balik ke rumah sendiri, agak2 ank sy akan kenal tak mak dia. Kadang2 rasa sedih jgk sbb ank taknak dgn kita 🥲

2 Balas

alaa sis jgn fikir yg bukan². ank sy pun umo bru masuk 2 bulan. kalau dia nangis bapak dia je boleh senyapkan dia dan tidurkan dia. sy tak boleh. baby cuma nk sy time menyusu je. sy tahu knp dia rapat nk dengan bapak dia sbb bapak dia suka main dgn dia, ckp² dgn dia. sedangkan sy cuma bg susu dan asyik nk dia tidur je. nenek sis mgkin mcm husb sy. sis main je dgn dia, tegur dia selalu nt dia akan ingat sis.

Mommyyy.. jangan fikir macam tu. Anak kenal mak dia siapa. Sebabnya anak kita bond dengan ibu sejak dalam kandungan lagi. Apa apa pun dia masih nak dengan awak. Saya faham awak tengah go through a lot. You cuba slow slow bond dengan dia ya