risau

Assalamualaikum.. Maaf nak brtanya.. Kandungn bru 21week 3 day mmg ank slalu gerak sat² ja ka?

8 Balas

Normal sis. Sama macam masa saya mengandung 🤗🤭. Baby saya mmg gerak sikit2 je. Masa check up, nurse siap cakap, "eh, tenang ke baby awak ni ye. Hello baby, hello" 😂. Tapi denyutan jantung semua okay. Yang penting, masa 28 weeks nurse akan ajar cara monitor pergerakan baby. Pastikan tak kurang 10 kali pergerakan dalam 12 jam. Semoga dipermudahkan urusan sis sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Haah sis. Sy suka goyang2kan perut, saje nak usik suruh dia tumbuk. Yelah kalau dpt rasa dia tumbuk tu baru lega sikit hati ni. Perut tebal dgn lemak, so susah nak rasa dia gerak sangat 😅

5y ago

Post yg mana eh ? Biasanya memang sy suka like semua post orang, means sy dah baca post orang tu. So takde sy terlepas pandang mana post yg sy tak baca lagi. Kalau memang sy tahu jawapan kpd post sis tu, sy akan jawab. Maaf sangat2 kalau sy tak pernah jawab soalan sis 🙏

normal.sebenarnya dia gerak, tp kita rasa gerak halus2 je. sebab tu start kira time week 28, masa tu dah boleh rasa gerakan kuat.

5y ago

Ouh tq nah kak

Ya, sebab baby kecil lagi. Kadang rasa kadang tak rasa. Nanti dah masuk 25 week memang akan selalu rasa dia gerak.

Sye bwu 19 mnggu .. Dy pnye aktif laen mcm .. Biase lh 2 .. Ikot pde bby ..

ye sis.. kdg2 je bleh lame.. slalu kjp2 je..

Yap.. sbb si baby dlm perut masih kecill..

Normal🤗