Si Pemalu

Assalamualaikum. Lame tak bersiaran kt sini. Sy ade question n sgt curious, ade tak mommy2 kt sini yg pnah mengalami situasi di mana anak2 mommy ni sejenis yg sgt2 shy bile dy nk membuang, dlm bhase kasar nye nk berak?. Sy pnye anak sulung ni, bile tibe mse dy nak yak, dy akn smbunyi, kdg2 kt blakang sofa, kdg2 bwh selimut, sometimes tu blakang sy, tp dy akn make sure sy xkn menoleh blakang la, klau sy toleh, dy akn hold kpale sy. So, kalau mcm ni,mcm mne sy nk potty train dy ye. Ade ke tips utk dy buang malu tu, atau just tnggu dy ready. Dy skrg nk msuk 3 year dah.

Si Pemalu
2 Balas

tu bkn bdk kecik je wak... sy yg tua bangka pon, klau tgh sakit perut... sy mnyorok dlm bilik kunci pintu... klau rasa nk berak bru g toilet... tah lh, rasa tk selesa bila ada org.. kekadang nk kentut pon malu hahahaha mmg tabiat kot.

haaahaaa sama dgn anak sy jugak, dah nak masuk 3tahun macam tu jugak kalau boleh xnak bg tahu yg dia membuang kalau boleh menyorok jauh² nnti dtg tau² dah berbau,😆😆 dulu dia ckp skrg je nak bg tahu dia membuang