induce

Assalamualaikum ibu2...sape yg Ada pengalaman bersalin secara induce?blh share Tak..minggu dpn sy 38 minggu n kena masuk wad untuk induce sbb sy Ada gdm on matformin...Debar jugak Ni...First baby..☺️

3 Balas

waalaikumussalam sis..sya xpernah ada pengalaman kena induce.tp adq,ipar dan ramai kwn sya rasa induce..mmg klu ada Gdm kena induce sebelum tarikh bersalin..sis jgn risau k..sehari lepas induce pasti sis akan bersalin..bnyk minum air putih dan buat pergerakan semasa dlm ward berjln2 kira tawaf g2 dan bnyk kn selawat ye sis...semoga urusan d permudahkn..

Walaikumsalam sis.. doakan yg baik2 sis.. setiap pengalaman ibu yg kena induce ni berbeza.. semoga dipermudahkan urusan sis bila bersalin nanti..

Alhamdulillah sy dh selamat melahirkan baby girl pada 3/7/2020.. terima kasih smua sudi kongsi pndapat... 😊☺️