Induce 38 week

Haii ibu2 semua.. Boleh share pengalaman kena induce time 38 week? Bersalin awal sbb gdm or darah tinggi,or apa2 risiko yg membuatkan ibu2 kena serah diri awal. #firstbaby #ingintahu #bantusharing #firstmom

1 Balas

Anak sulung dulu saya request induce masa 38w. Tak ada masalah kesihatan lain. Cuma diberi pilihan untuk discharge atau induce sebab first baby jadinya dr cakap kalau stay hosp risau bill tinggi kalau tunggu bukaan semulajadi (hosp private). Saya datang hospital dengan 3cm tak ada tanda seperti contraction yang kerap atau ketuban pecah. Cuma bloody show sahaja sikit. Lepas warded semalam bila ve baru 4cm. Jadi, dr yang merawat bagi pilihan dua tu.