Puasa di bulan puasa

Assalamualaikum ibu² semua...sya ada 1 soalan n mintak pdapat semua, y ada anak sorg bulan puasa akan datang ne masuk umur 7 bulan, anak sy full bf...ada y cakap susu badan akan bkurangan kalau ibu bpuasa betul ke!!?? Mohong pengalaman ibu² #firstbaby #ingintahu Thanks🥰

7 Balas

Waalaikumusslm ..ya, akn kurang.. jd kita kena byk kurma sbb kurma ni menambahkn susu badan, byk kn minum air kosong.. saya just amalkn satu produk ni, ia berasakan mknn sunnah.. memang 100% dr makanan sunnah, x de pengawet.. Alhamdulillah,, susu badan bertambah.. kalo nk taw scr detail blh pm saya.. atau tinggalkn no fon.. Insya Allah, saya akan jelaskn satu2.. ☺ #sekadarmembantu

mnum susu untk ibu menyusu,perah bekukan susu badan bnyk2 dlam peti sbelum puasa atau dh puasa pun time mlam ..time siang hri puasa bg je susu tu . ..mlam xpela kita dh x puasa .. nurse ajar sya cara ni , kita pun x rasa dahaga n lapar sgt kalo buat mcn ni ..

3y ago

anak x nk susu botol...wlaupun susu y dipam...dia just minum direct dri badan

insya Allah tak mommy.. sy puasa ganti straight alhamdulillah anak masih menyusu smpai tersedak2.. 😂 jgn risau ya.. cumanya mmg kena sturggle sikit masa sahur nti.. bnyk.minum air dan makan nasi berlauk tau.. insya Allah moga Allah mudahkan..

Waalaikumussalam. Puan kena lambatkan sedikit sahur. Banyakkan minum air. Makan kurma semasa sahur so boleh bagi tenaga tambahan. Moga dipermudahkan ya puan 💕 #TAPactiveusers #TAPsupermoms

ada tak yg tahu menu yg boleh boost tenaga bila puasa nanti?

nanti boleh cari menu sahur utk ibu menyusu..

plz spe2 tlong jawap