Baby tak smpai sebulan lg dah sembelit

Assalamualaikum ibu2.. maaf bertanya, ad tk kt sini bby ad masalah sembelit? Sy buntu sangat2..mcm2 susu dh tukar , enfalac A+ , karihome ( susu kambing) , snow , similac, dutch baby , susu online R Rayyan ( mula2 ok..lme2 tk ok pulk) yg trakhir ni cuba s-26 tgk mcm sme jgk.. bby ttp sembelit ... Luluh hti tgk bby sekuat hti meneran😢 sedih jgk , tk dpt nk bg susu bdn kt bby..sbb baby tk nk n tkda puting..jd , ibu..blh suggest tak supplement ap yg btul jd untuk ada kan semula susu bdn ,Atau susu formula..

11 Balas

kena ambil susu tanpa laktosa, ada kemungkinan susu tak sesuai untuk bayi. Try tanya farmasi untuk faham kandungan susu formula.. tapi kalau ada juga menyusu badan, sis jaga makan yaa, saya jaga pemakanan dan ambil vitamin c baby alhamdulillah baby dah takde sembelit. Dan saya pastikan baby minum susu ibu sebelum dan selepas bangun tidur..