bayi sembelit

hi mommies , ada tak yg tengah alami mcm saya ? bby newborn ada masalah mmbuang . mmbuang 2 hri skali je.. mcm sembelit pun ada.. boleh tk share susu apa yg bgus utk bby sembelit.. dh buntu dh.. nak bg fully susu bdn , tp susu bdn tk byk 😌 sedih rasa

3 Balas

if baby boy boleh cuba susu frisolac . and formulakan . macam sekali susu formula sekali susu badan . lepas dah susu sendawakan dia . kalau perut kembung baringkan diaa sapu minyakk . kalau still sama waktu check up dekat kk bagitau nurse .

awak pam x susu badan? saya pam je. Sebab bby sy prem+kuning, mmg kuat tido dan bila df dia cepat tido dan penat. Kena yakin yg susu tu cukup utk anak.

Kenapa ckp susu bdn tak byk? Cuba kurangkan kepekatan susu, atau bg baby baring n gerakkan kaki dia mcm naik basikal🥹