Baby suka meneran semasa berak.. maaf gambar kurang elok sikit

Nak tanya ank minum susu bdn + susu fm dutch bby.. sebab sy mmg kekurangan susu badan.. memang najis baby akan jadi warna mcm ni ke..kalau baby time nk membuang mesti dia akan meneran mcm sembelit.. tapi bila tgk najis dia cair mcm nie.. saya ad juga cuba susu s26 anak jadi x berak + penuh ruam satu badan.. tukar susu dupro anak jd sembelit+kembung😭..saya betul2 buntu dgn kekurangan susu badan.. tmbah baby lelaki..saya dalam pantang skrg ni😭 #firstmom #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

Baby suka meneran semasa berak.. maaf gambar kurang elok sikit
1 Balas

Hai puan, elakkan stress ya! Set dlm minda, Allah cukupkan susu untuk puan dan anak. Doa sungguh2. Niatkan susu anak kerana Allah. Kerapkan menyusu anak 2/3 jam sekali. Anak saya kadang2, 1 jam sekali. Teruskan buat bonding skin to skin dgn anak dgn kasih sayang; letak anak tak berbaju ke dada puan yg tak berbaju dan bra. Urut payudara dgn betul. Silakan ikuti IG/ FB konsultan yg bertauliah penyusuan susu ibu. Elakkan scammer.