Baby SGA & breech

Assalamualaikum ibu2, hari ni sy scan kandungan 35 minggu 6 hari, tapi doctor kata ukuran lilit kepala tak sama dgn usia kehamilan dlm scan ukuran 34+3 perut baby pula 32+5 tulang panjang kaki pula 33+1 berat baby 2.2kg je, doc tulis kat surat refer pakar SGA, memandangkan baby sy masih breech 😭rasa down sgt, kena lgi baby breech dgn baby tidak ikut week usia kandungan 😭mcm mna nak naikkan berat baby? Boleh ke berat baby naik lagi?

4 Balas

Hye saya pon sama baru je balik dari scan 35 minggu 6 hari jugak. boleh naik lagi saya ade tanya dr kalau puan takde alahan atau gdm puan jangan jaga makan sangat tauu. Ikhtiar dgn cara Minum susu 2x sehari.

klu size baby x perlu rsau...baby pun da nk msuk 36 weeks.. tggu masa je.. nant bley besar kt lua..

Cuba minum susu dan makan cheese. Stop coffee/tea kalau ada minum

try bykkan makan protein dan tenusu