Perut baby kecil

Tadi ada appointment o&g. Usia kandungan 34w. Tapi tadi Dr scan detect perut baby kecil anggaran 29w. Saiz kepala dan panjang tulang kaki okay je ikut minggu. Anggaran berat baby 1.8kg. Ada tak sapa2 pengalaman macam ni?

2 Balas

Sama sis saya pun macam sis haritu. Saya lebihkan protein (ayam/telur) dan minum susu. Alhamdulillah perut baby dalam kandungan dah sama dgn usia kandungan.

8mo ago

Saya pun gdm on diet sis. Saya minum susu dutch lady low fat..

Sama la, Doktor scan baby sy kepala besar sikit, perut kecik. Doctor suruh follow up lagi nanti utk tengok growth baby. Risau sangat2 😭