Tiada Alahan.

Assalamualaikum ibu semua..Saya nak tanya ada ke ibu yang hamil tidak mempunyai alahan langsung?? Sebab saya mengandung dah 6minggu tapi tak ada rasa alahan pun😅😅 adakah itu normal???

16 Balas

Normal, sy dari awal kandungan sampai dh 29 weeks ni alhamdulillah tkde alahan. Tk semua org ada alahan masa mengandung, ni semua ikut pregnancy tu jgk. Ada yg mengandung anak first alahan teruk, anak kedua elok tk ada alahan. Ada yg setiap kali mengandung ada alahan, mcm tu lah ragamnya.

3y ago

Sy pun tgk dr mak sy sendiri, setiap kali mengandung alahan teruk mmg kena warded sbb muntah teruk sgt, tekak dah luka berdarah. Makan pun tk boleh telan. Jd awalnya sy pun risau sbb org kata alahan ni tgk mak, klu mak teruk kita pun ada potensi teruk. Alhamdulillah tk ada alahan, dipermudahkan dari segi tu. Harap bersalin nnt pun dipermudahkan juga insyaAllah. Risau sbb first baby.

sama hihihihi. dari tahu pregnant sampai masuk 18 minggu sekarang, takde alahan langsung. makan pon bukan main selera, berat naik meriah, pi check up kat kk kena tadah telinga dengar doktor and nurse membebel. be careful yaa, bila takde alahan ni selera boleh bertambah.😆

3y ago

kannn.. lagi la bila mulut mengidam macam2. benda yang mengidam tu pulak memang menggemukkan😂

Untung tu tak ada alahan. Saya since 5w teruk mabuk, penat, tak lalu langsung makan. Ni 15w baru nak beransur baik, tu pun kadang2 kecundang balik hihi. Tak sabar nak berselera balik makan dan bertenaga mcm dulu

normal sis...sya dlu anak pertama tak ada alahan... ank ke2 alahan teruk sngt😢makanan yg sya suka...sya tak lalu mkn...smpai skrg nampak ja makanan tu sya nak muntah...😞

untung yg xda alahan.. saya anak pertama dan ke2 xda alahan.. yg ke3 ni Allah siap masuk wad.. nasi x blh makan sampai skrg alahan still ada 15 weeks air liur kahak Sesaja

Kandungan kedua ne sy tak de alahan skrg da 29 minggu. Masa kandungan pertama pla alahan teruk berat pn statik sja di awal kehamilan.

Ank no3, y skrg pregnant 7@minggu baru ada alahan Klu xde alahan jugak mungkin ada alahan dari luaran. Contohnya : ketiak hitam,

first prgg pun langsung xda alahan.bagi sy lebih baik xda alahan senang kita nk bt krja pa2 benda nk masak ka hehe ..

Ank no1 dgn no2 xda alah...no 3 ni bru tau mcm mna alahan tu ..pening,muntah,demam semua ada...mkn xkena pun muntah..

Normal sis.. Jgn di minta ada alahan. Nt smua benda xblh mkn. Ank sy 3 org xde alahan, 2 alahan teruk muntah2 je

3y ago

Untung tu xde alahan.. Jaga makan ye😉