Alahan mengandung

Nak tanya adakah normal bagi ibu mengandung alami alahan pada kulit wajah seawal 8minggu kandungan?#pleasehelp

12 Balas

Normal je sy dr mengandung anak first naik jerawat dkt muka sampai leher pulak tu. Rimas & risau mula2 tu, nk try mcm2 produk takut pulak. Almaklumlah xpernah naik jerawat dkt muka 😁 nnt lps branak semua tu akan hilang sendiri. Org ckp baby gegurl muka naik jerawat or kusam sbb baby ambik seri xde la anak sy semua boy sama jugak sy dr anak first sampai nk tggu no 3 dh skrg sama je xde morning sickness xde alah mkn apa2 cuma naik jerawat masa pregnant. So lain org lain alahan nye. Rilek & chill je ok dia sementara je tu

2y ago

Kan....adoiiii dh la kita ni. xpernah naik jerawat naik 1 pun dh risau inikan pulak 3,4 bijik sekali rasa mcm nk nangis pun ada stress tengok muka 😅. Itulah perasakan sy first experienced pregnant dulu stress sbb jerawat

Normal je..msa mula² preg muka breakout. 🤕 murung kjap. Jadi jrawat bsar²..dia xnaik skli gus..tpi naik satu²..hilang naik blek hilang naik blek. smpai laaa msok 4bln mcm tu kt bru muka bransur ok. Jerawat pon da makin kurang. 😊

normal sis... sya dri awl hamil skrng dah 21week tpi jerawat msih nak tumbuh kat muka nieh walhal kulit muka sya jenis yg x naik jerawat... sya akan naikjerawat msa dtg haid je, lepas bersalin ok lah tu nanti 🤗

normal, sy pulak jerawat kat blkg bdn. dulu kulit elok je mcm telur, bila mengandung je jerawat terus naik banyak kat belakang huhu.

dagu sya ada garis hitam msa first pregnant..lpas melahirkn hilang sendri..skrg second pregnant pn ada jga..pembawaan kot..

saya mengandung ank kedua ni skin muka teruk.. jerawat pasir merata dekat dahi.. kulit muka berminyak lagi

Yes normal.. 1st trimester penuh muka dgn blackhead dan sgt2 kering. Masuk 2nd trime semakin licin balik

Sy naik jerawat muka,kulit bdn pula terus kena ekzema hm

Normal sebab ia bergantung kepada hormon juga

normal