Scan baby 9 weeks

Assalamualaikum ibu semua,ada yang tau tak boleh scan kandungan bape weeks,sy jenis perut tebal,masa 6 weeks penah pegi scan then doctor x nampak apa²,just nampak rahim menebal tu je,x nk kecewa lg pegi scan...jd ada x ibu² dalam ni serupa mcm sy,dan pegi scan masa kandungan bape weeks

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

8w above selalu nya dh nmpk kantung atleast. x kira la perut tebal ke nipis ke byk lemak ke sikit lemak. kalau nmpk rahim tebal tu xnmpk janin mksd nya baru lagiii, dlm 4w gituu. tgu je lgi sebulan baru repeat scan.

4mo ago

tq in advice 👌

awk mcm sy .. mula2 x nampk.. selepas 2 minggu dr scan lg dh nampak..ingat 1 sekali nampak 2 kantung n degupan jantung baby

4mo ago

alhamdulillah....bestnyaaa dpt twin..awk pegi scan bape weeks baru nampak

8week keatas boleh dah scan . Sblum dtg scan mnum air bnyak2 tahan kencing nnti msti nmpak ☺️

Better g 10w sis. Perut sy pun jenis tebal. Bdn besar. Haritu g dah nampak baby n hearbeat

3mo ago

Sy scan masa 8w..clearly nmpk bby.. berat sy 110, tggi 160cm