Ingin bertanya

hai mmy ii smua , harap ada yg mmbtu saya dh preg 36weeks 5days , dah dua tiga hari ni sya kerap keluar keputihan sprti wrna susu , sya tnya pendapat orang lain ramai yg cakap itu salah satu tanda nak bersalin .. betul ke ? cube bgi pendapat masing ii #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

hi sis, sy 36w juga . sy punya keputihan pun mcm sis punya rasanya, cair seakan air beras/susu. saya dah ke hospital dan dr. cakap normal & bukan air ketuban.. tiada bukaan & mereka check air ketuban sy okay. jadi itu memang keputihan..

Bukan tanda awak. Awak ada masalah keputihan tak sebelum ni? Kalau takde dan ni first time, nanti inform nurse/doktor tau. Mucus plug baru ya, salah satu tanda bersalin.

1y ago

Tapi saya ada rasa perut mengeras , sakit pinggang 🥲