Growth spurt

Assalamualaikum & hye mommies! Anak saya umur 3 bulan 11 hari. Anak saya sekarang 100% minum FM. Kadang2 dia menyusu kurang, tolak bila bagi susu padahal time tu sepatutnya dia minum susu dan kalau dia minum pun sikit je contoh selalu minum 3oz tapi 1oz @ 2oz je dia minum. Tapi anak saya aktif, tak kembung dan tak meragam. Kadang2 dia minum susu banyak, 4 oz pun boleh habis. Saya tak pernah tukar FM. Saya nak tanya pendapat ibu2 yang berpengalaman, adakah situasi ni orang cakap peralihan bulan? Atau ada sebab lain? Terima kasih ibu2 sudi luang masa baca soalan saya.

1 Balas

Waalaikumussalam, ada beberapa tanda2 anak tengah alami peralihan bulan / growth spurt. Saya sertakan gambar dekat sini ye. Moga membantu jawab pertanyaan 😊 #TAPsupermoms