Boleh ke bagi minum susu kotak dutch lady ?

Salam nak tanya , anak saya umur nak masuk 1tahun10 bulan . Sebelum ni dia minum susu fm pediasure coklat , lepastu saya tukar ke dugro coklat sebab anak tak minum susu putih dia reject 100% . Sekarang ni dia baru belajar minum susu putih tapi dutch lady kotak full cream yang sejuk je . Boleh tak kalau saya teruskan bagi dia minum susu kotak tu je sebab susu fm dia dah slow slow tolak . Minum susu fm pun hanya nak tidur malam je . Kadang langsung taknak minum susu fm .

3 Balas

seeloknye usia 2tahun bru bg.. sbb susu tu ade gula tersembunyi.. klu bg pn.. sehari bleh 2kli je...tu klu kotak kecil...nurse saya ckp mcm tu

2y ago

boleh je bg...bg yg full cream...tp...hnye kotak kecil je...limit...2 kotak je...sbb ade gula dlm tu.. seeloknye...jngn bg wktu nk tdur...sbb time tdur.. bdan dh rest...so.. proses gula tu lmbat.. lme²...klu tubuh bdan jenis proses gula lmbat...tkut bleh jd diabetis... sebaiknye.. biarlh wktu siang.. sis ade cbe tukar susu lain...??..

boleh saja kalau serasi 😊

2y ago

Ada yang cakap susu tu manis ada gula betul ke ?

bolehhhh.