Kurang minum susu (full fm)

Hi nk tnya normal ke baby kurang minum susu kalau nk masuk 3 bulan ni? Sbb baby saya kebelakangn ni memang sikit je menyusu. Susu pun masih 2oz je dri 1 bulan hari tu x naik2 tu pun kadang x habis. Kena paksa nk minum susu. Kita risau dia lapar. Ke saya patut tukar susu? Skrng ni dia minum lactogen. Minta cadangan dan nasihat dari ibu2 yg berpengalaman. Tq🥰 #bantujawab #firstmom

2 Balas

same la anak saya. masa 1bulan dia 3oz. stiap 2jam 3oz. masuk 2bulan susah sgt dia nk susu. klau paksa. habis dimuntahkannya.. 2oz je la maintain smpai skrg. mggu depan dh timbang dgn cucuk 3bulan.. risau berat tak naik. hmm

berat ank naik ok x

1mo ago

Bulan ni dia mcm lmbt nk naik,