Something not sure sebelah kantung baby

Hi, assalamualaikum. Harini kandungan saya masuk 8minggu and ni firstime saya mengandung. Dan ni scan pertama saya masa buka buku merah tadi dekat klinik kesihatan. Tapi masa scan, doktor ada nampak sesuatu pelik sebelah kantung baby (dalam bulatan) tu.. doktor yang scan tu sendiri tak pasti itu apa dan suruh datang semula hari khamis untuk jumpa pakar. Ada sesiapa pernah mengalami benda sama tak ? Perut takde sakit & bleeding pun.. Boleh bagitahu saya ni kenapa ? Saya risau walaupun doktor pesan jangan risau sangat.

Something not sure sebelah kantung baby
10 Balas

Sama dgn saya...mula2 mgandung doc ckp ada 2 kantung...1 katung ada baby 1 lagi kantung kosong cuma ada air je, doc ckp muking kantung x jadi, so kna repeat scan, kali ke2 scan kantung to making mbesar, doc bg tarikh lagi untk scan sblum rujuk pakar kat hospital....alahamdulillah kantung to hilang n mgecik...sedih lh juga sbb 1 je kntung je jadi, tp rezeki kami hanya stakat to, skrg sy dh 34w4d...

Sama dgn sy.. doc ckp mcm kantung luar rahim.. satu dlm rahim satu luar rahim.. 4x sy kene check blood HCG and TVS (scan dr bwh) tp still xdpt detect pape.. and sy pn xde rasa simptom sakit2 kandungan luar rahim so skrg sy dah 11mnggu and bnde tu still ada.. doc just ckp mb ada cecair dlm tu.. tp kalau ada sakit kat perut terus g hospital.

Update : harini saya dah scan dengan pakar, scan harini takde pulak benda yg macam dalam gambar tu. Semuanya okay. Doktor pakar kata maybe itu hanya angin dalam usus. Alhamdulillah saya lega sangat 🥰

4y ago

Alhamdulillah nampak dah. Heartbeat pun dah nampak.. bentuk kaki tangan dia pun dah mula nampak. Tapi keciiiikkk comel je lagi size nya.

Jgn rsau doa kn yg baik² ye .. semoga kndugn awk shat Aamiin

Alhamdulillah....semuanya baik² saja...

Sis 8 minggu tu hanya nampak kantung je ke sis?

4y ago

Saya punya dah nampak baby dah. Hearbeat pun boleh nampak dah. Bentuk kaki tangan dia pun dah mula nampak. Tapi keciiiikk je lagi. Alhamdulillah..

Alhamdulillah jga dri n kndungan ye sis

Alhamdulillah kalau semua ok sis..

Doakan kot2 kembar🥰

Alhamdulillah